Olkiluoto Blockade on sulkenut ydinvoimalaan johtavia teitä

Kolmatta kertaa järjestettävä Olkiluoto Blockade -tapahtuma on sulkenut ydinvoimalaan johtavia teitä useaan otteeseen tänään. Joukko osallistujia sulki Sorkanmaantien sekä Sohantien. Lisäksi valtatie kahdeksan suljettiin kokonaan.

Mielenosoittajia loukkaantui poliisin poistaessa heitä tieltä. Ainakin yksi osallistuja loukkasi olkapäänsä poliisin nostaessa toisiinsa kahliutuneita mielenosoittajia. Osallistujia nostamassa ei ollut tarpeeksi poliiseja jotta osallistujat olisi saatu poistettua turvallisesti. Joillekkin osallistujille poliisi ei tehnyt selväksi kiinnioton syytä. Lisäksi poliisi on takavarikoinut banderolleja perusteitta.

Poliisin osoittamalla mielenosoituspaikalla, valtatie kahdeksan ja Olkiluodontien risteyksessä Olkiluoto Blockade -tapahtuma on sujunut rauhallisesti. Paikalla on ollut noin 150 osallistujaa, ja teitä on suljettu aktiivisesti.

Kiinniotettuja on alettu vapauttaa jo aamupäivän aikana, heitä on epäilty niskottelusta. Mielenosoitus jatkuu valtatie kahdeksan ja Olkiluodontien risteyksessä.

Olkiluoto Blockade vaatii, että ydinvoiman lisärakennus- ja kaivoshankkeet hylätään. Tulevaisuudessa ydinvoimaosaaminen tulee hyödyntää reaktoreiden purkuun sekä olemassa olevien jätteiden käsittelyn ja loppusijoituksen vielä ratkaisemattomiin ongelmiin.

Tapahtumia voi seurata twitterissä http://twitter.com/BlockOlkiluoto
Kuvia mielenosoituksesta on osoitteessa http://flickr.com/photos/olb12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s