Lakitukiryhmä vaatii poliisia kunnioittamaan oikeutta osoittaa mieltä

Lauantaina 11.8. järjestetään Eurajoella ydinvoimanvastainen Olkiluoto Blockade -tapahtuma, jonka tarkoituksena on sulkea ydinvoimalaan johtavat tiet päivän ajaksi ja vaatia ydinvoiman lakkauttamista Suomessa. Olkiluoto Blockade järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Vuoden 2011 tapahtumassa poliisi esti ihmisten pääsyn ydinvoimalaan johtavalle tielle, otti kiinni tapahtumia sivusta seuranneita sekä laillisesti mieltään osoittaneita henkilöitä, retuutti kiinniotettuja, ahtoi jopa toistakymmentä ihmistä selliä kohden sekä jakeli sakkoja mielivaltaisesti. Myös median edustajien pääsyä tapahtumapaikoille rajoitettiin.

Vaadimme poliisia noudattamaan lakia ja kunnioittamaan ihmisten oikeutta osoittaa mieltä. Emme hyväksy poliisin mielivaltaa tänäkään vuonna, ja tapahtuman lakitukiryhmä seuraa tilannetta tapahtumassa. Toivomme toimittajien pitävän kiinni oikeudestaan liikkua mielenosoituspaikoilla sekä niiden välillä. Poliisin toimiessa mielivaltaisesti todistajat ja todisteet ovat hyödyksi valituksia tehtäessä.

Olkiluoto Blockade -mediaryhmä tiedottaa tapahtumista, ja näin ollen myös heillä on oltava esteetön pääsy tapahtuma-alueille. Niin ikään tapahtuman ensiapuhenkilöstön on esteettä päästävä apua tarvitsevien luokse. Lakitukiryhmä toivookin poliisilta kykyä turvata ihmisten mielenosoitusvapaus edellisvuotta paremmin.

1 thought on “Lakitukiryhmä vaatii poliisia kunnioittamaan oikeutta osoittaa mieltä

  1. Hyvä briiffi! Toivotaan, että tänä vuonna media kertoisi aikaisempia vuosia enemmän myös siitä, mitä asiaa tapahtumalla ajetaan. Harmillisesti edellisten vuosien uutisointi on keskittynyt kiinniotoista raportointiin ja huomio on siten tarkoituksellisesti tai tahattomasti käännetty muualle. Tsemppiä kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s