Olkiluoto Blockade sulkee Olkiluodon ydinvoimalaan johtavat tiet 11.8.2012

Lehdistötiedote 26.4.12

vapaa julkaistavaksi heti

Olkiluoto Blockade sulkee Olkiluodon ydinvoimalaan johtavat tiet 11.8.2012

Kaikille avoin tiensulkutempaus toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Paikalle on saapunut edellisinä vuosina 200 mielenosoittajaa ja teitä on suljettu myös kansalaistottelemattomuuden keinoin.Tänä vuonna tapahtumaa edeltää myös viikon mittainen kansainvälinen leiri.

26.4. vietetään Tshernobylin ydinonnettomuuden 26. muistopäivää. Olkiluoto Blockade tukee eri puolilla Suomea torstaina järjestettäviä mielenosoituksia ja yhtyy vaatimukseen ydinvoiman hallitusta täysimittaisesta alasajosta.

Olkiluoto 3 on ensimmäisiä voimalahankkeita Tshernobylin katastrofin jälkeen. Tshernobyl on ollut maailman historian tuhoisin teollisuusonnettomuus vuoteen 2011 saakka, jolloin Japani ilmoitti Fukushiman onnettomuuden kuuluvan myös korkeimpaan INES-luokkaan 7.

Viime vuonna mm. Saksan, Italian, Belgian, Sveitsin ja Tanskan hallitukset sanoivat lopullisesti ei ydinvoimalle. Ydinvoimayhtiöt hakevat nyt jalansijaa maissa, joissa kansalaisten osallistuminen päätöksentekoon on heikkoa. Jos vireillä olevat kaivos-, ja reaktorihankkeet saavat toimintaluvat Suomessa, jäämme Euroopan säteileväksi takapihaksi.

Olkiluoto Blockade vaatii että energiaratkaisuissa keskitytään uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen, energiaintensiiviseen suunnitteluun ja energiansäästöön. Olkiluoto Blockade tukee kestävää ja hajautettua energiantuotantoa, joka synnyttää aitoa energiaomavaraisuutta ilman kasvihuonepäästöjä.

Ydinvoima ei ole ratkaisu ilmasto-ongelmiin, vaan osa samaa talousjärjestelmää, joka nostaa teollisuuden lyhytnäköisen voitontavoittelun ympäristön kestävyyttä ja yleistä turvallisuutta arvokkaammaksi. Luopumalla ydinvoimasta säilytämme pitkäaikaisia, riskittömiä ja paikallisia elinkeinoja ja elämisen mahdollisuuksia myös tuleville sukupolville.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s