Mielenosoittajat tekevät valituksia poliisin toimista Olkiluodossa

Olkiluotoblockade-tempaus lauantaina 20.elokuuta sujui mielenosoittajien puolelta rauhallisissa ja mukavissa merkeissä, mutta poliisin toiminta oli tänä vuonna rajuotteisempaa kuin viime vuonna. Viime vuonna valitukset poliisin toimista rajoittauivat muutamiin ikäviin yksittäistapauksiin, mutta tänä vuonna poliisin toimet olivat järjestelmällisesti ikäviä, rajuja ja jopa uhkaavia. Poliisit käyttivät mielenosoittajia kohtaan sekä fyysisiä että psyykkisiä painostuskeinoja. Monet mielenosoittajat ovat jo tehneet valituksia poliisille. Tuskin löytyy yhtäkään kiinniottoa josta ei löytyisi valitettavaa.

Poliisi esti myös median edustajien toimintaa. Valitusten tehneiden joukossa on mm. yksi valkovenäläinen toimittaja. Toimittajien ja kuvaajien toiminnan estäminen on erityisen vakavaa, sillä yksi erittäin keskeinen demokratian edellytys on median toimintavapaus ja sananvapaus. Poliisilla on tarve estää median toimintaa vain jos sen omista toimista löytyy moitittavaa.

Valituksia ovat tehneet suomalaisten lisäksi ruotsalaiset ja venäläiset. Osa mielenosoittajista on informoinut myös mediaa, joten kritiikki poliisin toimia kohtaan on levinnyt Suomen median lisäksi Ruotsissa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Saksassa.

Ohessa linkki yhteen suomalaiseen mediaan lähetettyyn valitukseen.

http://yle.fi/alueet/satakunta/2011/08/oikeus-_ja_sisaministereille_osoitettu_kirje_2814056.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s