Olkiluodon ydinvoimala suljetaan 20.elokuuta

Lehdistötiedote 12.8.2011

Vapaa julkaistavaksi heti

Olkiluotoblockade-toimintaverkosto

Ydinvoimauhkapeli lopetettava:
OLKILUODON YDINVOIMALA SULJETAAN 20.ELOKUUTA

Ydinvoiman vastainen kansanliike järjestää lauantaina 20. elokuuta Olkiluodon saarella mielenosoituksen ja tempauksen, jolla suljetaan ydinvoimalaan johtavat tiet päivän ajaksi. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna parisen sataa kaiken ikäistä henkilöä sulki tempauksilla paikalliset päätiet. Poliisi otti tapahtumassa kiinni noin kolmekymmentä henkilöä. Tempauksilla vaaditaan ydinvoimasta ja Olkiluodon skandaalinkäryisistä rakennusprojekteista luopumista.

Suomi on niitä harvoja maita, joissa ydinvoimasuunnitelmia ei ole laitettu uusiksi Fukushiman ydinvoimalakatastrofin jälkeen. Toisin on esimerkiksi Saksassa, jossa ydinvoiman tuotannosta on päätetty luopua kokonaan. Saksan päätökseen vaikutti vuosikymmeniä jatkunut kansalaisten voimakas vastarinta. Hyvästä päätöksestä huolimatta pelkona on nyt, että ydinvoiman tuottamista jatketaan niissä Euroopan Unionin maissa, joissa samanlaisia suoran kansalaisvaikuttamisen perinteitä ei ole. Näihin maihin kuuluu myös Suomi.

Energiantuotannon kasvattaminen äärirajoilleen on järjetöntä. Sen sijaan tulisi pohtia, kuinka sopeutamme yhteiskuntamme ja sen tuotantorakenteet öljyvarojen ehtymisen aiheuttamaan todelliseen energiapulaan. Emme saa jättää jälkipolville loppuun kulutettua maapalloa ja ratkaisemattomia ympäristöongelmia.

blogiosoite: https://olkiluotoblockade2012.wordpress.com/

sähköposti: olkiluotoblockade@riseup.net

Hyvä median edustaja, tervetuloa seuraamaan ydinvoimalan symbolista sulkemista ja haastattelemaan osallistujia 20.elokuuta. Tempauksen kokoontumispaikka on kääntöpaikka Valtatie 8:n ja Olkiluodontien risteyksessä klo 06:30. Ydinvoimalaan johtavilla teillä vietetään koko päivä.

Advertisements

2 thoughts on “Olkiluodon ydinvoimala suljetaan 20.elokuuta

  1. Muistakaa että täällä Olkiluodossa asuu myös IHMISIÄ, jolla on kotieläimiä. Te siis haluatte hankaluuksia sellaisille joiden kotipaikka on Olkiluodossa vaikka ei ole tekemissä ydinvoiman kanssa?

    • Mielenosoitus on ilmoitettu ydinvoimalan portille. On poliisista kiinni, minne he haluavat mielenosoituspaikan osoittaa (viime vuonna se osoitettiin 14km päähän ydinvoimalasta). Pahoittelemme mahdollisesti aiheuttamaamme häiriötä, mutta tuskin onnistumme aiheuttamaan kuitenkaan enemmän häiriötä kuin ydinvoimala. Mielenosoittajat ovat paikalla yhden päivän, mutta ydinvoimala on paikalla tällä hetkellä jokaisena vuoden päivänä. Jos sinulla on kotieläimiä, joille pelkäät tempauksen aihettavan häiriötä, niin ota yhteyttä: olkiluotoblockade [at] riseup.net – tieto kulkee sieltä eteenpäin osallistujille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s