Protesti Talvivaaran kaivosalueella keskiviikkona; uusi kaivosvaltaus TEM:in ulko-ovella

Ilmastotoimintaverkosto Hyökyaallon järjestämässä mielenosoituksen yhteydessä tehtiin kaivosvaltaus työ-ja elinkeinoministeriön ulko-oven eteen. Tempauksella todistettiin ministeriön avomielinen suhtautuminen uraanikaivostoimintaan. Juttu nimittäin kertoo, että TEM:in vahtimestari kurkkasi ovesta valtauksen ollessa käynnissä ja kysyi: “Onko tähän lupa?”. Valtaajat vastasivat, että valtauslupahakemus lähetetään kirjallisena perästä. Vahtimestari totesi asian olevan ok, sulki oven ja näin valtaajat saivat jatkaa töitään rauhassa.

Samaan aikaan Talvivaaran kaivoksen alueella puolestaan protestoitiin kaivostoiminnan ympäristövaikutuksia: “Meidän oli pakko toimia. Vesistöjen ja maaperän laajamittainen saastuminen ei ole hyväksyttävä hinta polttoaineen tuottamiselle vaaralliselle ydinteollisuudelle”, sanoivat aktivistit. Heidän mukaansa Talvivaaran kaivoslupia myönnettäessä ei ole lainkaan mainittu uraania, joten yhtiön uraanin talteenottosuunnitelmia voidaan pitää laittomina.

Lue lisää: http://www.hyokyaalto.org/

Katso kuvat Helsingin mielenosoituksesta: http://www.flickr.com/photos/48814567@N05/sets/72157626414845523/

PS. Helsingin mielenosoituksesta kerrottiin julkisuudessa virheellisiä tietoja: mielenosoittajat noudattivat poliisille annettua ilmoitusta kulkueen reitistä ja valtausperformanssissa käytettiin vesiliukoista ekomaalia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s