Sydän syrjällään

Kaiken koetun lisäksi Japania uhkaa nyt Tshernobyl-tyyppinen ydinvoimalakatasrofi, jonka seuraukset voivat olla pienimmilläänkin yhtä suuret kuin jo koettujen luonnonkatastrofien tuhot. Reaktorisydämen sulaminen on asiantuntijoiden mukaan vain ajan kysymys.

Tämän onnettomuuden etenemistä on kammottavaa seurata varsinkin kun nyt alamme ymmärtää mitä ihmiset ovat jo joutuneet kokemaan. Ydinvoimalaonnettomuus ei myöskään kosketa ”vain” japanilaisia vaan jokaista meitä tietokoneen ääreen liimaantunutta, ja kaikkia muitakin tätä planeettaa asuttavia.

Täytyy vain toivoa että tämä toimii lähinnä vain varoituksena ydinvoimalan riskeistä, eikä mitään todella katastrofaalista tapahdu.

Muutamia linkkejä uutisiin:’

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/110136-fukushima-in-ydinvoimalassa-rajahti

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/STUK-asiantuntija+L%C3%A4hitunnit+ratkaisevia+Japanin+ydinvoimalassa/1135264488178

http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/12/japan-tsunami-nuclear-meltdown?CMP=twt_fd

http://www.bloomberg.com/news/2011-03-12/explosion-destroys-walls-of-japan-reactor-building-nhk-reports.html

Tämän uutisen mukaan reaktorisydän on jo sulamassa: http://www.deccanchronicle.com/international/japans-n-reactor-explodes-quake-toll-rises-1600-692

One thought on “Sydän syrjällään

  1. Japanin tapahtumat ovat varoitus siitä, mitä voi tapahtua jos uusia ydinvoimaloita ei pian aleta rakentaa ripeämpään tahtiin. Sähkö on saatava jostain, ja tällä hetkellä sitä otetaan monta kymmentä vuotta vanhoista ydinvoimaloista, joiden turvajärjestelmät eivät ole lähelläkään uusien voimaloiden järjestelmiä.
    Joka kerta, kun te puunhalaajahipit meuhkaatte ja hidastatte uusien voimaloiden rakentamista, vanhat voimalat joutuvat hakemaan lisävuosia toiminnalleen.
    Fukushiman ydinvoimalan reaktori, jossa nyt on ollut ongelmia, oli alunperin tarkoitus purkaa..alkuperäisten suunnitelmien mukaan purkaminen olisi jo aloitettu ennen järistyspäivää. Koska ydinvoiman vastustaminen on nykyään muotia monien ihmisten keskuudessa (joiden tiedot ydinvoimasta ovat todellisuudessa sitä luokkaa että tekisi mieli läiskiä heitä päähän yläasteen fysiikankirjalla) ja uusien voimaloiden rakentaminen viivästyy kaiken maailman hippijärjestöjen takia, Fukushiman voimalakin joutui hakemaan toiminnalleen jatkoaikaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s