Suljetaan Olkiluoto viimeistään 20.elokuuta!

Kuten Keijo Valtonen Säteilyturvakeskuksesta muistutti meitä jälleen tänä aamuna, Suomessa ydinvoimaloiden turvallisuus on aivan eritystä laatua. Tämä koskee erityisesti kohta kymmenen vuotta rakenteilla ollutta Olkiluodon kolmosreaktoria. Tähän väitteeseen saamme toki arvokasta taustatukea kolmosreaktoria koskevasta uutisoinnista, jonka mukaan reaktorin rakentaminen on perustuu uusimmalle tutkimukselle, ja on edullista, asiantuntevaa ja tarjoaa arvokkaita työmahdollisuuksia köyhille puolalaisille.

Suomessa ydinvoima on vailla riskiä, koska olemme kansanluonteeltamme rehellisiä ja tunnollisia ja ehkäpä homogeeninen geeniperintömmekin on vuosituhansien kuluessa aivan erityisesti kehittynyt kestämään radioaktiivisen säteilyn vaikutuksia. Japanilaista kansanluonnetta on luonnehdittu samankaltaiseksi kuin suomalaista. Ehkä juuri siksi maanjäristysten vaivaamassa Japanissa on peräti 55 ydinreaktoria, ja Suomi oli ensimmäinen länsimainen maa, joka ryhtyi havittelemaan uutta ydinreaktoria Tshernobylin onnettomuuden jälkeen.

Vakavasti puhuen, jos epäilet, että ydinvoima ei olekaan ihan yhtä siunauksellista kuin vaikkapa ydinvoiman tuotannosta elantonsa saava Säteilynturvaamiskeskus markkinoi, lue esimerkiksi tämä Olkiluotoa koskeva artikkeli.

Jos et ole elänyt täydessä uutispimennossa viimeisen vuorokauden aikana ja jo tunnet ydinvoiman riskit, tule mukaan sulkemaan Olkiluodon ydinvoimalaa lauantaina 20.elokuuta kuluvaa vuotta!

Lisätietoja tästä blogista (tietoja päivitetään jatkuvasti), sekä viime vuoden blogista ja nettisivulta.

Sähköposti: olkiluotoblockade [at] riseup.net

Twitter: @BlockOlkiluoto

klo 17:17: Uutisia reaktorisydämen sulamisesta on parin viime tunnin aikana ryhdytty vetämään takaisin. Kaikki toivomme, että nämä uutiset pitävät paikkansa, ja että tilanne jollain lailla saadaan hallintaan. Ei kyllä käy kateeksi pelastustyötä tekeviä ihmisiä: jossain vaiheessa säteilyannos rektorirakennuksen sisällä oli yli tuhat kertaa normaalia suurempi (1050 mikrosievertiä tunnissa) – toisin sanoen päivässä saa suuremman säteilyannoksen kuin normaalisti vuodessa.

Jatkamme tilanteen seuraamista huolestuneina ja varovaisen toiveikkaina siitä, että suurempaa katastrofia ei tapahdu…

17:41 Japaniin odotetaan uutta maanjäristystä. Japanin viranomaiset ovat arvioineet Fukushiman vakavuusasteen olevan 4 asteikolla 1-7. Valitettavasti on sellainen fiilis että kaikkea ei ole vielä nähty…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s